18 mei 2017

Erben Wennemars traint met Hart voor Zwolle lopers

Ruim dertig hardlopers van Stichting Hart van Zwolle hebben woensdagavond 18 mei samen met Erben Wennemars getraind voor de Scania Zwolse Halve Marathon van 10 juni. De deelnemers namen plaats op de tribune van voetbalvereniging Berkum en luisterden ademloos naar de sportlessen van de voormalig schaatser. Vervolgens ging de groep flink aan de slag.

“Mijn dieptepunt was ook gelijk mijn hoogtepunt. Als het me enorm tegen zat bedacht ik waarom ik het ook al weer wilde. Dat gaf me kracht om door te gaan. En dat kun je nooit alleen. Deel je kwetsbaarheid met anderen. Dan ben je pas een echte winnaar”, aldus Erben Wennemars over zijn val in Nagano tijdens de Olympische Spelen. Na de inspirerende woorden van Wennemars was het tijd voor een pittige training. De oefeningen stonden onder leiding van Babet Boswinkel van Afgemat. De groep deed verschillende oefeningen, om zo sneller te worden en om blessures te voorkomen. Uiteraard liep ook Wennemars zijn rondjes mee.

Ard ten Brinke, coördinator van Hart voor Zwolle, is onder de indruk van wat het project oplevert. “In de loop van dit project zie je mensen opbloeien. De positieve sociale contacten, het verleggen van grenzen en de enthousiaste sfeer doen mensen echt goed. Sommige deelnemers komen uit hele kwetsbare situaties en dit project is voor hen een opsteker op de weg naar boven”, vertelt hij. Na afloop ontving Erben Wennemars een Hart voor Zwolle-loopshirt. Hij sloot af met een compliment voor de deelnemers. “Ik ben onder de indruk van jullie passie en toewijding. De sfeer is erg positief, het gaat jullie zeker lukken tijdens de mooiste halve marathon van Nederland!”

http://sportiefzwolle.nl/nieuws/12121/hart-voor-zwolle-traint-met-wennemars.html

http://www.focusnl.nl/hardlopers-hart-voor-zwolle-trainen-met-erben-wennemars-voor-zwolse-halve-marathon/