11 mei 2021

Hij kan mij altijd bellen

Sommige kwetsbare of eenzame mensen kunnen wel wat hulp gebruiken, zeker in coronatijd. Daarom doet Rick Uitdewilligen, onlangs afgestudeerd van de opleiding accountancy, regelmatig boodschappen voor een blinde man die slecht ter been is.

“Hij heeft veel last van zijn rechterbeen; hij kan er niet ver mee lopen. En sinds corona durft hij niet meer naar buiten, omdat hij bang is dat hij besmet raakt en in een nog slechtere situatie terechtkomt. Vorig jaar kwam er een oproepje binnen bij onze studentenvereniging. Vrijwilligersorganisatie Hart voor Zwolle vroeg of iemand deze meneer wilde helpen met boodschappen doen. Ik meldde me meteen aan.

Meestal ga ik om de week voor hem naar de supermarkt. Er zijn ook nog wat mensen van de kerk die hem tussendoor helpen. Als ik aankom, praat ik even bij met deze meneer. Over mijn studie, over hoe het met zijn been gaat, of we hebben discussies over de coronamaatregelen. Daarna noemt hij op wat hij nodig heeft en geeft hij me contant geld. Hij is gek op pannenkoeken, die haal ik vaak.

Ik heb tijd genoeg om iemand te helpen, dus waarom niet? Ik kan alles nog doen, ook tijdens corona kan ik gewoon naar buiten. Sommige mensen hebben het zwaarder dan ik; ik vind het nodig om zo iemand te helpen.

Soms hoor ik een maand niets van deze meneer, dan bel ik hem zelf weer eens. Dan heeft iemand anders denk ik de boodschappen voor hem gedaan. Maar als het nodig is, kan hij me altijd bellen. Dan ben ik er voor hem.”

 

Bron: Win magazine