09 maart 2017

'Ik was bang dat ze me niet aardig zouden vinden.'

Op een regenachtige zaterdagmiddag in februari ging Machteld Pool met jongeren uit haar kerk op pad om iets te betekenen voor anderen. Machteld werd ingedeeld in een groep die op bezoek ging bij Frion, waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Lees hier haar eerlijke verhaal over deze middag.

"Toen we te horen kregen wat we gingen doen, was ik een beetje zenuwachtig. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten! Ik had nog nooit eerder contact gehad met deze doelgroep en dan nu gelijk zo dichtbij. Ik was bang dat ik niet zou weten wat ik moest doen, of dat ze me niet aardig zouden vinden.

Toen we aankwamen in de woonwijk, werden we hartelijk ontvangen door één van de bewoners. Het viel me op dat niemand het erg vond dat we er waren; het maakte hen niet uit wie wij waren. We verdeelden ons in verschillende groepjes en ik heb met een paar van de bewoners spelletjes gespeeld zoals memory, en getekend. Het was erg leuk om te doen! Er is ook één ding wat me opviel: de bewoners zorgen heel goed voor elkaar. Er was een kleine stille vrouw die slechts dingen aan kon wijzen, en zij was een beetje sip. Eveline, een andere bewoonster, liep naar haar toe, sloeg een arm om haar heen en vroeg lief: "Wat is er dan?". De mensen die er woonden hadden geen vooroordelen, ze vonden het alleen maar leuk om dingen met ons te doen.

Het was voor mij een heel positieve ervaring, net het steuntje in de rug dat ik nodig had om iets voor een ander te doen buiten mijn eigen veilige bekende wereldje. Ik denk ook wel voor herhaling vatbaar!

Jongens, bedankt voor de kans om iets te doen voor de medemens."

Wij geloven dat iedereen van betekenis kan zijn voor een ander. Wil jij eens in gesprek over wat jij zou kunnen doen voor een kwetsbare Zwollenaar, stuur ons dan een FB bericht of mail naar info@stichtinghartvoorzwolle.nl