09 november 2016

Inspiratieavonden Hart voor Zwolle

Hart voor Zwolle organiseerde op 3 en 9 november twee inspiratieavonden voor geïnteresseerden. Jongeren vertelden hoe zij zich inzetten voor kwetsbare stadsgenoten en onze coördinatoren namen de bezoekers mee in hun droom voor de stad.

Het werd een avond waarop inspirerende verhalen centraal stonden. Eerst vertelden de drie coördinoren over het ontstaan van Hart voor Zwolle en over plannen voor de toekomst. De presentatie kunt u vinden onder deze link: prezi inspiratieavond.

Na de presentatie gingen de aanwezigen in groepjes uit één. Elk groepje kreeg enkele inspirerende verhalen te horen van jongeren die zich inzetten voor kwetsbare stadsgenoten zonder netwerk. Er ontstonden mooie gesprekken over kwetsbaarheid en de mogelijkheden die je zelf hebt om van betekenis te zijn.

De avond werd plenair afgesproken met een gesprek waarin aanwezigen hun toekomstdromen voor de stad onder woorden konden brengen. Het leverde mooie ideeën op over allerlei manieren om je in te zetten voor mensen die geen netwerk hebben. Al met al een geslaagde inspiratieavond!