14 november 2016

Start stagegroep VIAA

Vandaag hadden we een startontmoeting met een aantal studenten van hogeschool VIAA. Zij beginnen aan hun jaarstage bij Hart voor Zwolle.

Dit jaar bestaat de groep uit 5 MWD en SPH studenten: Marije Post, Boaz Beeuwkes, Marit Maat, Aron Jansen en Marieke Broeksema. Hun stage bij Hart voor Zwolle bestaat uit een individueel maatjestraject en een wekelijkse groepsklus.

De studenten worden maatje van een kwetsbare Zwollenaar die geen netwerk heeft. Ze trekken gedurende een jaar met deze Zwollenaar op en ontdekken zo van dichtbij hoe het leven van iemand zonder netwerk er uit ziet en wat je kunt betekenen voor een ander.

Daarnaast zetten ze zich wekelijks in als groep voor verschillende kwetsbare doelgroepen in de stad: zo klussen ze de éne week bij een gehandicaptenorganisatie, de andere week koken ze voor daklozen. 

Ook vorig jaar liep er een groep studenten van VIAA stage bij Hart voor Zwolle. Zij waren hebben zich op allerlei plekken ingezet voor stadsgenoten en waren een waardevolle ondersteuning voor onze coördinatoren.