14 mei 2018

Trainen als een prof

Op dinsdag 8 mei was het PEC Zwolle stadion het decor voor de training van de Hartlopers.

Strakblauwe lucht, een lekker warm zonnetje en een heerlijk verend kunstgrasveld. Voor één avond ervaarden de Hartlopers hoe het is om als een prof te trainen.

Na een korte update over de Hartlopers hield Arjan Jansen, directeur PEC Zwolle United een inspirerend verhaal. 'Hoe zorg je ervoor dat als hardloper je verdediging, middenveld en aanval in orde zijn? Goede schoenen, gezond eten, ambitieuze doelen en hardloopmaatjes. Dat samen zorgt ervoor dat je op 9 juni een mooi resultaat kunt neerzetten. En bedenk dan dat al die duizenden mensen langs de kant voor jou komen, want als er geen hardlopers zouden zijn dan waren er ook geen toeschouwers. Geniet er dus van!' 

Ook was er een ontmoeting met verschillende sponsors van het hardloopproject. Mooi om zo te zien hoeveel mensen er betrokken zijn en er een succes van willen maken.

Inmiddels begonnen de benen al wat onrustig te worden en nog een flinke slok water, rende iedereen naar buiten. Herold en Wouter hadden een leuke training bedacht met aandacht voor core-stability, duurvermogen en snelheid. Tijdens de training keken menigeen even opzij om goed te laten doordringen dat we echt in het stadion trainden. Na een mooie groepsfoto was het tijd voor even naborrelen. Niet te lang, want we zijn tenslotte in training. Op naar 9 juni!