17 maart 2020

Wat je wél kunt doen

In deze vreemde corona tijden wordt het dringend afgeraden om andere mensen te bezoeken. Voor eenzame mensen is dit extra lastig, omdat zij zich juist gezien voelen door jullie bezoekjes. Om de gezondheid van kwetsbare mensen te beschermen raden we jullie aan om de bezoekjes even een tijdje stil te leggen. Wat je gelukkig nog wél kunt doen:

Doe een belletje!
Sommige mensen spreken de hele dag niemand. En hebben vaak zelfs geen contacten om even mee te appen. Het is dan fijn om even te kunnen kletsen met iemand die belt.

Speel een spelletje!
Beschikt je maatje over internet? Dan is het leuk idee om samen een online spelletje te spelen (bijv. Wordfeud of Ruzzle). Ben je toch even actief bezig met iemand anders!

Bied je aan als boodschappenhulp!
Sommige mensen kunnen of durven de deur niet meer uit te gaan. Lastig als je eigenlijk boodschappen moet doen.

Stuur een kaartje!
Wie schrijft, die blijft. Juist in zo'n periode van stilte is het mooi als er een vriendelijk gebaar op de deurmat valt. 

Kook een maaltijd!
Voor veel mensen is het intens waardevol om van een ander eten te ontvangen. Dat geeft echt een gevoel dat er anderen naar je omzien!

Facetime, skype, duo of beeldbellen met whatsapp!
Naast bellen is het natuurlijk nog leuker als je iemand in beeld kunt zien!

Luisterlijnen!
Kom je zelf deze dagen door omstandigheden niet aan toe om luisterend oor te zijn? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om je maatje te wijzen op de Corana Contactlijn van KRO NCRV of op de service van SamenZwolle.

Zwaaien!
En natuurlijk kun je altijd even langsrijden. Dan maar even een gesprekje vanuit het raam, of vrolijk zwaaien. Om ook de meeste eenzame Zwollenaren toch het gevoel te geven dat ze gezien worden!

Heeft iemand meer hulp nodig dan jij kunt bieden? Voel je dan niet bezwaard om ons in te schakelen, laat het ons weten via info@stichtinghartvoorzwolle.nl of via 0620770629. Juist in deze periode zijn er gelukkig veel mensen die van betekenis willen zijn!